Négycsillagos szálloda nyílt Hollókőn

Szálloda
Tipográfia

A Nógrád megyei világörökségi faluban a Castellum Hotel wellness szállodát több mint 2 milliárd forintos beruházásból építették.

A megnyitó ünnepségén Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte, hogy Hollókőnek és térségének nagy szüksége volt már egy minden igényt kielégítő szállodára, hiszen évente mintegy 110 ezer turista látogat a világörökségi helyszínre.

Seszták Miklós arról is szólt, hogy a kormány támogatásával Hollókő térségében kétmilliárd forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket az elmúlt években, a szálloda közel félmilliárd forint uniós forrás segítségével valósult meg - derült ki az MTI tudósításából.

A  68 szobás, 120 fős étteremmel rendelkező komplexum akadálymentesített, és a megújuló energiaforrások tudatos használata jellemzi, hiszen az áramot napelemek szolgáltatják, és az épület nyolc százalékát valamilyen megújuló energiával működtetik - mondta a tárcavezető.

Seszták Miklós szavai szerint a kormány eddig is sikerágazatként tekintett az épített örökség megóvására, az elmúlt hat évben nemzeti és uniós forrásból 180 milliárd forintot fordított erre.

"Magyarország nemzeti értékeit és hagyományokon alapuló arculatát egy minden korosztály számára vonzó, modern országképpel kívánjuk ötvözni, a Hotel Castellum ennek a törekvésnek méltó szimbóluma" - tette hozzá.

A szálloda négycsillagos minősítését igazoló hivatalos tanúsítványt Niklai Ákos, a Magyar Szálloda és Éttermi Szövetség elnöke adta át. Elmondta, a hotel, a szövetség legújabb tagja az ötévente megújítandó minősítését a nemzetközi védjegyrendszer alapján nyerte el, ez hitelesen tájékoztatja a vendégeket arról, hogy milyen szolgáltatásra számíthatnak itt.

Becsó Zsolt (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki az ünnepségen, hogy Kelet-Nógrádban jelentős előrelépések történtek a turisztikai attrakciófejlesztések terén - többek között megújult a Magyarország egyetlen falujaként az UNESCO világörökségi listáján szereplő Hollókő ófaluja is -, de a vendégfogadás minőségi és mennyiségi feltételein még továbbra is javítani kell, ezért nevezte nagyon fontosnak a beruházást a kapacitáshiányos térségben.

(Fotó: MTI)

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner