MNGSZ Mestervacsora a tatai Hotel Gottwaldban

Szakma
Tipográfia

Április 13-án, a tatai Hotel Gottwaldban, egy fantasztikus vacsoramenüvel avatta mestereit a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

Mesterszakács lett Asztalos Árpád, Toókos Ferenc és Volenter István. Életműdíjas Mesterszakács elismerést kapott Sipőcz János. Közétkeztetési Mester lett Kovács Attila. Mestercukrásszá avatták Petrezselyem Adrienn-t. Az Éttermi Mester címet kapta Asztalos Gyula, Csordás János, Molnár Szabolcs és Tanyik Csaba. Bártender Mester lett Keresztes Ferenc.

A Hotel Gottwald konyháján erre az ünnepi alkalomra egy rendkívüli menüt állítottak össze. A hideg előételek között szerepelt például a Pástétom trilógia (őz, mangalica, kacsamáj) gyömbéres vackor körte csatnival, utána Füstölt csicsókakrémleves volt kéksajtos derelyével. Fölelevenítették a régi étlapok hagyományát, a meleg halfogást, ez Szürkeharcsa-lazac duett volt vaníliás vajon sütve, pagodakarfiol „rizottóval” és parajjal. A főételek között szerepelt az Ököruszály ropogós rozmaringos sültburgonyakrémmel, „vörös mámor” bormártással. Desszertként pedig Varázslatos csokoládé „káoszt” kaptak a vendégek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner