A most zárult tévéműsor győztesével szemben ő valóban a séfek séfje volt, hiszen corporate chefként a világ összes Hyatt szállodájában található összes étterem főszakácsának ő volt a főnöke. Pár gondolatát megosztotta velünk, hogy a munkájának tapasztalata a magyar szakácsoknak is segítséget nyújtson.

A turizmus-vendéglátás területén tapasztalható szakemberhiány elsősorban a szakácsoknál és felszolgálóknál érezhető, a felsőfokú végzettséget igénylő munkaköröknél kevésbé, hiszen ezekbe a pozíciókba jellemzően a gyakornoki programokban részt vevő, jól teljesítő frissdiplomásokat veszik fel a cégek.

Szakemberhiánnyal küzd a turisztikai és vendéglátó ágazat, a nyugat-európai munkaadók kedvezőbb feltételeket kínálnak, ezért külföldre mennek dolgozni a munkavállalók  - mondta Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner