Szállodaszövetség: az uniós intézmények támogatják a szállodai minősítések erősítését

Hírek
Tipográfia

Az Európai Unió intézményei támogatják a Hotelstars Union (HSU), az európai szállodaipar minősítési rendszerének további erősítését - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az MTI-vel, miután a HSU bemutatta a legutóbbi fejlesztéseit az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjainak.

    A Hotelstars rendszer összesen 270 feltétel teljesítésén alapul az 1-5 csillagos kategóriákban.
    Niklai Ákos, a HOTREC - az Európai Unió tagországai szálloda, éttermi, és kávéházi szövetségeinek konföderációja - alelnöke, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke a közlemény szerint a hozzászólásában hangsúlyozta, hogy a vendégek megkérdezésére épülő kritériumok segítik a megalapozott szállodaválasztást és a fogyasztók érdekeinek védelmét is. Az a cél, hogy a nemzetközi és hazai foglalási portálok is mielőbb használják a HSU csillagokat - mondta.
    A közlemény idézi Isabella de Monte-t az Európai Parlament tagját, aki elmondta: a HSU kiváló példája az alulról jövő iparági kezdeményezésnek.
    A HSU 13 európai ország - Ausztria, Csehország, Dánia, Észtország, Hollandia, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Magyarország, Málta, Németország, Svájc, Svédország - hivatalos szállodaminősítő rendszere, amely további 3 országban - Belgium, Görögország, Luxemburg - áll bevezetés alatt, és néhány további országban, így Franciaországban, és Olaszországban tervezik bevezetni.
    A harmonizált és összehasonlítható szállodaminősítési rendszer, a HSU 2009-ben a HOTREC támogatásával jött létre.
    A HOTREC által képviselt iparágban 1,8 millió vállalkozás tevékenykedik, 99 százalékuk kis- és középvállalkozás, amelyek az iparági termelés 59 százalékát adják. A szállodaipar 10,2 millió embert foglalkoztat az unióban. A HOTREC-ben 29 EU ország 43 nemzeti szervezete képviseli az ágazatot.

(MTI)

 

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner