Átadták a megújult Hotel Füred szállodát

Hírek
Tipográfia

 Átadták a 4,6 milliárd forintból megújult Hotel Füredet csütörtökön Balatonfüreden.

 

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megnyitó ünnepségen kiemelte, hogy a 4,6 milliárd forintból 1,6 milliárd forint kormányzati, illetve uniós támogatásból származik.
Az államtitkár szerint a kormány, a gazdasági élet és a helyi szereplők összefogásának eredményeként a Balaton egyik legszínvonalasabb szállodájává lett a megújult Hotel Füred.
Hozzátette: a szálloda mintegy 800 fő befogadására alkalmas konferenciaterme lehetőséget nyújt a Balaton szezonalitásának kezelésére.
Csepreghy Nándor úgy fogalmazott: a turisztikai fejlesztések iránt a kormány elkötelezett, ehhez azonban szövetségesekre van szüksége, akiket a jelenlegi fejlesztés során is maga mellett tudhatott.
Kitért arra is, hogy a most átadott létesítmény is példázza, hogy a Széchenyi 2020 program keretében felhasználható 12 ezer milliárd forint a társadalmi és gazdasági célkitűzések irányába mutató fejlesztéseket szolgálja.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy a beruházás 2014 őszén indult, és megfeszített munka árán válhatott a szálloda Balatonfüred zászlóshajójává, amely a minőségi turizmus szolgálatába áll és számos munkahelyet teremt.
Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a szálloda évekig zárva volt, a város egyik szégyenfoltjaként tekintettek rá.
 Czigele János szállodatulajdonos az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: a megújult hotel közel 400 férőhelyes, az épület 13 szintes, 300 férőhelyes látványkonyhával felszerelt étterme és wellness részlege is van.

(MTI)

 

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner