A horvát turisztikai minisztert is érdekli a SZÉP Kártya

Hírek
Tipográfia

A magyar turizmusért felelős kormánybiztos fogadta Anton Klimant, és tájékoztatta a Széchenyi Pihenőkártya rendszerének működéséről.

 

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos meghívására hivatalos látogatásra érkezett hazánkba a horvát turisztikai miniszter 2016. május 31-én. Anton Klimant és magas rangú delegációját a kormánybiztos fogadta Tihanyban. A találkozón áttekintették a kétoldalú turisztikai kapcsolatokat és a horvát fél kérésének megfelelően tájékoztatást adtak a Széchenyi Pihenőkártya rendszerének működéséről, tapasztalatairól. A Horvát Turisztikai Minisztérium egy hasonló béren kívüli juttatási forma bevezetését tervezi, melytől belföldi turisztikai piacának a magyarországihoz hasonló fellendülését reméli – derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből.

A megbeszélésen Anton Kliman miniszter és Bienerth Gusztáv kormánybiztos a két ország turizmusának aktuális kérdéseit vitatta meg. A Széchenyi Pihenőkártya évek óta tartó töretlen sikere, a belföldi turizmusra gyakorolt elvitathatatlan élénkítő hatása az elmúlt évek során több alkalommal felkeltette az európai, főként a szomszédos országok érdeklődését. Bienerth Gusztáv a hazai SZÉP Kártya rendszert ismertetve kiemelte, hogy a Magyarországon 2011-ben bevezetett konstrukció más országok számára is jó példa lehet a belföldi turizmus élénkítésére, éppen ezért egy tájékoztató nap keretében örömmel osztotta meg a magyar tapasztalatokat a horvát delegációval.

A SZÉP Kártya népszerűsége 2016-ban is töretlen, a plasztikot közel 67 ezer helyen fogadják már el. Március végén közel 27 ezer munkáltató több mint 1,3 millió dolgozója részesült e juttatásban. Bevezetése óta a munkáltatók több mint 330 milliárd forintot töltöttek fel a kártyákra, a munkáltatók költéseikkel eddig összesen 284 milliárd forinttal élénkítették a belföldi turisztikai keresletet. A SZÉP Kártya felhasználás révén idén már 17 milliárd forint áramlott a gazdaságba.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner