Átadták a szarvasi Liget Hotel új wellness részlegét

Hírek
Tipográfia

Csaknem 400 millió forintból megduplázta wellness részlegét a négycsillagos szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel, amely így a térség egyik legnagyobb wellness központjává fejlődött.

A szálloda fejlesztéseinek átadásával a Békés megyei városban hivatalosan is megindult az idei nyári turisztikai főszezon – tájékoztatta a beruházásról az intézmény csütörtökön közleményben az MTI-t.

    A fejlesztésre a kétszáz férőhelyes hotel 210 millió forint európai uniós támogatást nyert el, amely mellé további 90 milliót kaptak a Dél-Alföldi Operatív Programból (DAOP). A nem támogatott beruházásokra az intézmény további 80 millió forintot fordított – mondta az MTI-nek Bogdán Tamás szállodavezető.
    Hozzátette: a beruházás eredményeként a foglalkoztatottak létszáma 30 százalékkal, 47-re nő.     Csütörtökön hivatalosan is átadták a beruházás során elkészült új épületszárnyat.
    A szállodában már a projekt megkezdése előtt is termálvízzel biztosították a téli időszakban a szobák fűtését, mostantól pedig a hűtésüket is a termálvíz speciális felhasználási módjával oldják meg.
    A 2007-ben épült hotelben 2013-ban 16 966, 2014-ben pedig 15 224 éjszakát töltöttek el a vendégek, az idén 18 ezer a szálloda terve. A szobák kihasználtsága tavaly 56,4 százalékos volt, az idei év első felében a mutató 58,2 százalékon állt.
    Az intézmény 2014-ben – az előző évihez képest - 22 millió forinttal, 276 millió forintra növelte bevételét. Idén 300 milliós bevétel a terv – mondta az MTI-nek Bogdán Tamás.

 

(MTI)

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner