Turisztikai szálláshelyfejlesztés valósult meg a tuzséri pálinkafőzdében

Hírek
Tipográfia

Ötvenmillió forintos beruházásból, uniós és hazai támogatással szálláshelyeket alakított ki tuzséri pálinkafőző telephelyén a Gyümölcspárlat Bt., a beruházást Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára adta át pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben.

    Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a kormány fontos feladata, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élők számára megteremtse a lehetőséget a munkavállalásra és a megélhetésre, ennek elősegítésére a kabinet a szabad vállalkozási zónák létrehozásáról döntött.
    Az ezzel kapcsolatos uniós pályázatok már megjelentek, a 10 milliárd forint keretösszegű pályázati forrás kifejezetten a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozások számára áll rendelkezésre - mondta Czomba Sándor.
    Az államtitkár kitért arra, néhány hét alatt annyi igény érkezett, hogy valószínűleg további 10 milliárd forinttal megemelik a keretösszeget.
    Kiemelte, hogy e pályázatoknál a támogatási intenzitás akár hetven százalék is lehet, vagyis ilyen arányú segítséget is kaphatnak a vállalkozások a fejlesztésükhöz.
    Komáromi János, a Gyümölcspárlat Bt. ügyvezető igazgatója elmondta, a tuzséri telephelyen a pálinkafőzde mellett már korábban felépült egy kóstolóház, a mostani pályázat keretében szálláshelyeket alakítottak ki. A telephelyen a magyar állam és az Európai Unió 30 millió forintos támogatásával öt darab többszemélyes, teljesen felszerelt faház épült fel, a turisták pihenését szauna és dézsás fürdő, valamint tiszai vízitúrázási lehetőség is segíti.
    Magyarországon csak itt, Tuzséron van pálinkafőzde mellett kialakított szálláshely - mondta az ügyvezető, hozzátéve, a pálinkaturizmus megismertetése és elfogadtatása mellett az idelátogató családoknak is igyekeznek többnapos programot ajánlani.
    A nyilvános cégadatok szerint a Gyümölcspárlat Bt. tavaly 96 millió forintos nettó árbevételt és csaknem 28 millió forint mérleg szerinti eredményt realizált.
   A társaság által készített pálinkák 2012-ben elnyerték a Magyarország pálinkája, míg 2015-ben a Gyulai Pálinkafesztivál és Világkupa legjobb pálinkája címet.

(MTI)

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner