Másodszor is Magyar Termék Nagydíjas a hévízi Carbona

Hírek
Tipográfia

Minden eddiginél több pályázat érkezett idén a Magyar Termék Nagydíj® elnyerésére, a bírált pályázatok közül 78-at, az előző évhez képest 32%-kal többet tűntettek ki Magyarország legtekintélyesebb, nem szakma specifikus, minőségtanúsító rendszerében.

 A kitüntető díjra a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján érkeztek jelentkezések. Új pályázati kategóriaként idén már vendéglátás témakörben is pályázhattak a magyarországi vállalkozások, így összesen 24 témakörben lehetett jelentkezni a Magyar Termék Nagydíj elnyerésére.

Másodszorra kapta meg Hévíz legnagyobb szállodája, a NaturMed Hotel Carbona a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetést. Ezúttal a szálloda éttermét díjazta a zsűri, amelynek gasztronómiai kínálatát a szakemberek hatékonyan hangolták össze a hotel egészségmegőrző és gyógyító szolgáltatásaival. A Carbona a magyar szállodák között eddig az egyetlen, amely megkapta a minőség ügye iránt elkötelezetteknek járó elismerést.

A legnagyobb hévízi hotelben az egészségmegőrzés és a gyógyítás mellett kiemelt szerep jut a gasztronómiának is, amely egyedülálló módon az egészségügyi szolgáltatásokkal összekapcsolva, integrált rendszerben működik. A kulináris élvezetek központja a Carbonában az Attila étterem, amely idén a „Gasztronómia művészete” című pályázattal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat vendéglátás kategóriában. A Carbona ezúttal már másodszorra, ráadásul a hotelek közül egyedüliként nyerte el a kitüntetést.

Az Attila étterem étel- és italkínálata konyhaművészetileg is sokszínű. Az egyes ételeket színkódok alapján különböző kalória-kategóriákba sorolják, a különböző ételallergiák kezelésére pedig teljes körűen felkészültek. A vendéglátóhelyen naponta átlagosan 800 főre készítenek ételt, míg a több mint 50 féle palackból álló hagyományos és bio borkínálat hazánk borvidékeit reprezentálja. Az Attila étterem diétás és paleolit ételkínálata a magyar éttermek között egyedülálló.

-       Beszállítóink lehetőség szerint a környék vállalkozásai, gazdaságai közül kerülnek ki. Célunk, hogy az alapanyagok minél rövidebb időn belül a termelési helyről a konyhánkba kerüljenek – nyilatkozta a kitüntetés után Zámbó Tibor mesterszakács, a hévízi NaturMed Hotel Carbona vendéglátás igazgatója.

A Carbona kiemelkedő pályázatának köszönhetően különdíjként 1 évre szóló díjmentes élelmiszerbiztonsági tanúsítást is elnyert a TUV Rheinland InterCert Kft.-től.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner