Különleges ízélmények az Accent szállodákban

Hírek
Tipográfia

Idén ősszel változatos gasztronómiai rendezvénysorozat várja a gourmet élmények keresőit az Accent Hotels szállodáiban. Illatvacsora, szakácsverseny, pezsgő és borvacsora az ország különböző pontjain különleges programokat tartogatnak.

Napjainkban, a különböző kulináris élvezetek és a csúcsgasztronómia megannyi csábító kínálata között, igazán nehéz eddig még kevésbé ismert, új kalandot találni. Mégis erre tesz illatvacsorákkal kísérletet az ősz során a sikondai Ambient hotel. Az első hazai illathotel a Mecsek festői völgyében kulináris kalandozást tartogat.

Az egyszerre több érzékre ható illatvacsorák középpontjában mindig egy adott illat és ugyanaz az íz áll. A bazsalikom, levendula, rozmaring, mandula, gyömbér és vanília illatok köré varázsolt fogások a mindennapi életben kevésbé ismert ízekkel és ízkombinációkat ismertet meg. A különleges íz-utazáson az "Illatok és ízek szerelmese” Bíró Botond Boldizsár illatséf kalauzolja a vendégeket.

Ismét megrendezésre kerül az Accent Hotels Szakácsverseny, amelyen a cégcsoport szinte összes szállodája képviselteti magát. A tavalyi nagysikerű, 4 fordulós versenysorozat mintájára az Accent Hotels szállodáinak legjobb szakácsai készítik el a különböző nehézségű és kihívást jelentő fogásokat, gasztronómiai tudásuk legjavát adva. Az első és második forduló helyszíneként szolgáló hévízi Lotus Therme Hotel & Spa, valamint a soproni Hotel Szieszta után szeptember 22- és 24- között a négycsillagos, mórahalmi Colosseum Hotel biztosítja a helyszínt a megmérettetésnek.

A harmadik forduló a tematikája a friss tengeri sügér lesz, amelyből a szakácsoknak kell egy főételt elkészíteniük, valamint a sügér mellé egy tetszőlegesen választott, ízvilágban harmonizáló desszertet.

Páratlan gasztronómiai utazásra csábít október 2-án az Academy Golf Budapest. Az elmúlt években a minőségi borok mellett a tradicionális pezsgőkre is egyre több figyelem irányul. A gyöngyöző ital nem véletlenül lett a séfek és sommelier-k kedvence – amellett, hogy kiváló aperitif, egy egész menüsort képes végigkísérni. Az est főszereplőiként, a champagne-i tradíciókat követő Kreinbacher Birtok saját, palackos érlelésű pezsgői kerülnek a poharakba. A somlói pincészet a Budavári Borfesztiválon debütált prémium pezsgőivel, mellyel nem titkolt célja, hogy a hazai pezsgőfogyasztás új, magasabb szintre emelkedhessen.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner