A Sofitel francia borhetekkel ünnepelte a szüreti időszakot

Hírek
Tipográfia

A Sofitel szállodalánc világszerte valamennyi szállodájában Francia Borheteket szervezett a nemzetközi bor-program keretein belül.

Az október hónapot teljes egészében a francia boroknak szentelték a Sofitel Budapestnél, ezzel ünnepelve a szüreti időszakot, amely hagyományosan ebben az időszakban zajlik.

A Paris Budapest Étteremben és Bárban a főszerepet a francia borok kapták egész hónapban, a borlapról választva pedig olyan hires helyek borait kortyolhatták a betérő vendégek, mint Bordeaux, Bourgogne, Languedoc, Loire vagy Rhone.

Bor pohárban, rendezvényeken, kóstolókon…
Az érdeklődők számos különleges élménnyel gazdagodhattak, hiszen a legjobb francia borok mellé megkóstolhatták a legfinomabb, tradicionális magyar ételeket is.

A francia bortermelők és azok borainak elismerésére rendezett eseménysorozat tökéletes harmóniában van a szálloda kulturális és gasztronómiai rendezvényeinek stratégiájával. A Sofitel szállodalánc mindamellett, hogy a francia elegancia legelhivatottabb képviselője, a világ minden részén nagy hangsúlyt fektet a helyi kultúrális értékekre – amelyet a francia borhetek rendezvénysorozat is hivatott erősíteni.

A francia borokat kóstolgatása mellett, a legnemesebb magyar borok is terítékre kerültek október hónap folyamán.

Október 21-én a Paris Budapest Étterem baráti köre össze állt, hogy egy kellemes napot a Tokaji Borvidéken, a Holdvölgy Pincészetben tölthessenek el a legfinomabb magyar és francia borok társaságában egy igazi magyar szüret keretein belül..

A Holdvölgy birtok egy kis parcellából született, melyet a tulajdonos, Demkó Pascal édesanyja ajándékozott annak idején férjének születésnapi ajándék gyanánt. Pascalt édesanyja bízta meg, hogy édesapja szülőhelyén, a Tokaji Borvidéken kutasson fel új szőlőterületeket. A keresés során a vidék egyedisége és a benne rejlő lehetőségek valósággal lenyűgözték: a birtok mára 25 hektárra nőtt s minden parcellája történelmileg klasszifikált dűlőben fekszik. A minőség kulcsa minden egyes parcella alapos ismerete, a kompromisszumok nélküli szőlőtermesztés és szüret illetve az ennek megfelelő borkészítés. A birtok állandó törekvése, hogy boraik az adott fajta és évjárat tükrében a lehető legpontosabb lenyomatát adják a dűlőknek.

A Paris Budapest Étterem és Bár az év minden napján fantasztikus borkínálattal várja vendégeit, akár magyar akár francia borokról legyen is szó.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner