A Villány-Siklósi Borút Egyesület 2019. május 30-án közgyűlést tartott Villányban, ahol többek között új elnökséget választott a Borút Egyesület élére.

A rég nem látott létszámban jelen levő tagok nagy többséggel, a szavazatok mintegy 85 százalékával voksoltak az elnökségi tisztújítás mellett. Az új elnök Kovács Boglárka Dóra, a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. marketing vezetője lett, míg alelnöknek Ipacs Szabó Istvánt választották meg. Elnökségi tagoknak Bock Józsefet, Gere Viktóriát és Gere Attilát választotta meg a tagság.

A Villányi borvidék bormarketing és borturisztikai tevékenységének összehangolt és pénzügyileg megalapozott működtetése, valamint a borvidéki összefogás jegyében rendelkezésre álló források leghatékonyabb kihasználása érdekében, az egyébként adminisztratív hibák miatt kötelezően összehívott közgyűlésen a tagság új irányvonalak mellett kötelezte el magát.

A tavaly őszi közgyűlésen megválasztott borúti vezetés munkájának megítélésében nem segített, hogy a beszámolókat nem kapta meg időben a tagság és a belső tájékoztató hírlevelek tekintetében is jelentős elmaradásokat tapasztaltak.

A tagság hiányolta az aktívabb pályázati tevékenységet, a külső források felkutatását és integrálását, az ígért borvidéki turisztikai programcsomagok kialakítását, valamint kifogásolta a borúti iroda kiszámíthatatlan nyitvatartását, a közösségi információs források nem kellő frissítését. Az elégedetlenségnek tudhatjuk be, hogy a szokásosnál sokkal többen vettek részt a közgyűlésen és aktívabban vettek részt a szakmai vitában.

A Villányi borvidék összehangolt borturisztikai és bormarketing tevékenysége közös érdekünk, ennek érdekében a kisebb szolgáltatók ugyanúgy részt vesznek az egyesület eredményesebb működtetésében, mint a meghatározó borturisztikai szolgáltatók.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület új vezetése továbbra is elkötelezett a minőségi bor, vendéglátás és szolgáltatások iránt, ahol elengedhetetlen az összefogás, a közös gondolkodás, az együttműködés és a közösség céljainak előtérbe helyezése.

Ahogy eddig, ezután is ennek jegyében kívánunk tevékenykedni, fokozva a hatékonyságot, és növelve a Villányba érkező borturisták számát, az itt eltöltött vendégéjszakák számát, megsokszorozva a pályázati forrásokat és ösztönözve az együttműködéseket hazai és külföldi partnereinkkel.

Az egyesület továbbra is nyitott minden jelenlegi és leendő tagja felé, nem a széthúzás, nem az egyéni érdekek vezérlik munkánkat, hanem épp az összefogás megerősítése, közös célok mentén tevékenykedni a borvidék sikeréért.