Az utazók döntöttek: Budapest a második legjobb város a világon

Turizmus
Tipográfia

Budapest lett a világ második legjobb városa a vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán. Fővárosunk több mint 86 ezer szavazatot kapott az olvasóktól, így a 25 városból álló listán nem sokkal maradtunk csak el a győztes Firenzétől. Az olvasók ítélete alapján a bronzérem idén Bécsnek jutott.


„Budapest még soha nem kapott annyi nemzetközi elismerést, mint az elmúlt időszakban, nagyon látványos fejlesztések történtek a fővárosban és országszerte egyaránt. A turizmus elmúlt években tapasztalható erőteljes bővülése nem jöhetett volna létre az - állami szerepvállalás és fejlesztések mellett - a turisztikai szakma összefogása és a szakmában dolgozók kemény munkája, valamint a magyar emberek nyitottsága és vendégszeretete nélkül." – mondta dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.
A Conde Nast Traveller listáján – a teljesség igénye nélkül - olyan világvárosokat előztünk meg, mint Sydney, Tokió, Szingapúr és Hong Kong, illetve Európán belül például Amszterdam, Barcelona, London, Párizs, Prága és Róma is hazánk mögött kapott csak helyet.  

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner