A belföldi vendégek miatt nőtt az idegenforgalom júniusban

Turizmus
Tipográfia

A külföldiek száma nem változott, míg az általuk eltöltött vendégéjszakák száma kicsit csökkent, a belföldi vendégek azonban belehúztak, a vendéglátás bevétele 7,2 milliárd forintra csökkent.

A külföldi vendégek száma nem változott, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 1,4 százalékkal (1,225 millióra) csökkent. A külföldivendég-éjszakák száma a kilenc turisztikai régióból háromban nőtt és egyben stagnált – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből.

A legjelentősebb küldő országok közül az Egyesült Királyságból, Csehországból és az Egyesült Államokból érkező vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 8,5, 13 és 3,9 százalékkal bővült. A vendégforgalom Németország, Lengyelország és Ausztria esetében 11, 16, illetve 15 százalékkal csökkent. Az Oroszországból érkező vendégek 15 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek Magyarországon.

A belföldi vendégek száma 3,4, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 4,3 százalékkal (1 millió 342 ezerre) emelkedett. A belföldivendég-éjszakák alapján mért forgalom kilenc turisztikai régióból hatban nőtt.

A szállodák szobakihasználtsága 1,0 százalékponttal, 58,5 százalékra nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele 2,9 százalékkal (35,9 milliárd forintra) nőtt. Ezen belül a szállásdíjbevétel 4,2 százalékkal (21,6 milliárd forintra), az egyéb bevételek 2,7 százalékkal (7,1 milliárd forintra) emelkedtek, míg a vendéglátás bevétele 0,7 százalékkal (7,2 milliárd forintra) csökkent.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner