Januárban 8,9%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

Turizmus
Tipográfia

2015 januárjában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,5, a belföldi vendégeké 11%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest.

A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért vendégforgalma összességében 8,9%-kal bővült. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 18%-kal emelkedett.

2015. januárban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek 609 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 11, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 7,5%-kal nőtt. A külföldi vendégek a kilenc turisztikai régióból hatban több, háromban kevesebb éjszakát vettek igénybe.

A januári vendégforgalom volumene alapján a 6 legjelentősebb küldő ország közé tartozó Egyesült Királyság, Olaszország és Románia esetében 59, 15, illetve 13%-kal emelkedett, míg Oroszország, Németország és Ausztria esetében 30, 3,7, illetve 3,4%-kal csökkent a vendégéjszakák száma.

A belföldi vendégek 585 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 10, az általuk eltöltött éjszakáké 11%-kal nőtt. A belföldivendég-éjszakák alapján mért vendégforgalom egyedül a Tisza-tavi régióban csökkent.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner