10%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma februárban

Turizmus
Tipográfia

2015 februárjában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 11, a belföldi vendégeké 9,0%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest. A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakákban mért vendégforgalma összességében 10%-kal bővült. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 11%-kal emelkedett.

2015. februárban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek 595 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 13, az általuk eltöltött vendégéjszakáké 11%-kal nőtt. A külföldi vendégek a kilenc turisztikai régióból hétben több, a Tisza-tónál és a Balatonnál kevesebb éjszakát vettek igénybe.

A februári vendégforgalom nagysága alapján a legjelentősebb küldő országok többségéből nőtt a kereslet. A küldő országok közé tartozó Egyesült Királyság, Olaszország és Ausztria esetében 42, 11, illetve 5,4%-kal emelkedett, míg Oroszország, Ukrajna és Németország esetében 36, 11, illetve 5,1%-kal csökkent a vendégéjszakák száma.

A belföldi vendégek 609 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 9,6, az általuk eltöltött éjszakáké 9,0%-kal nőtt. A belföldivendég-éjszakák alapján mért vendégforgalom a Tisza-tavi és a Balatoni régióban csökkent.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner