Lezárult a jelentkezés a Magyar Turizmus Minőségi díj pályázatra

Turizmus
Tipográfia

A Magyar Turizmus Zrt. az idei évben immár 8. alkalommal hirdette meg a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot szállodák és éttermek részére. Idén 28 szálloda és 5 étterem pályázta meg a Magyar Turizmus Zrt. szakmai védjegyét, a 3 évig érvényes Magyar Turizmus Minőségi Díjat. Az idei jelentkezők között 14 megújító és 19 új pályázó vesz részt, ezek közül 7 budapesti és 26 vidéki szolgáltató.

A díj alapításának célja a szolgáltatók versenyképességének javítása, piaci pozícióik megtartása és lehetőségeik kiszélesítése. Olyan önértékelési rendszer, amely turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázatot évente egy alkalommal hirdeti meg az MT Zrt. A jelentkezés önkéntesen, a pályázati díj befizetésével történik. A pályázók képzésen vesznek részt, ezt követően kell a pályázatot benyújtaniuk, amelynek alapdokumentuma a több száz kérdést tartalmazó önértékelő lista. A kérdéssor nemcsak a tárgyi és üzemeltetési eszközök és szolgáltatások (hardver) meglétére koncentrál, hanem az emberi erőforrások és szolgáltatások (szoftver) minőségének értékelésére is. A pályázók helyszíni vizsgálatát inkognitóban kezdik meg a szakemberek, majd kilétük felfedése után a vendégek számára láthatatlan területek áttekintésére kerül sor. Az étterem/szálloda így a vendég- és szakmai elvárások szerint egyaránt vizsgálható. A látogatások tapasztalatai alapján, valamint a pontozásos és írásbeli értékelések felhasználásával szakmai grémium dönt arról, hogy az adott évi pályázók közül kik csatlakozhatnak a Magyar Turizmus Minőségi Díjas szolgáltatók köréhez.

A Magyar Turizmus Minőségi Díjat először 2005-ben hirdették meg, akkor 14 pályázóból 9 nyerte el a díjat. Az elmúlt 8 évben 193 pályázat volt, ebből 163 nyertes (ebben benne vannak a megújítások is), ami azt jelenti, hogy összesen jelenleg 110 szolgáltató büszkélkedhet a minőségi védjeggyel.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner