25 millióval több nemzetközi turistaérkezés 2013 első félévében

Turizmus
Tipográfia

A Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization – UNWTO) a szervezet 20. közgyűlése alkalmából World Tourism Barometer Advance Release címmel kiadta második jelentését a 2013. évi statisztikákról.

A statisztikákban szereplő desztinációk 80%-a a nemzetközi turistaérkezések számának növekedését jelezte a világ egyes részein még mindig fennálló gazdasági problémák ellenére. A UNWTO szakértői a 2013. január–június közötti időszakra 494 millió nemzetközi turistaérkezést becsülnek, 25 millióval, azaz 5,2%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában

A gazdasági környezet alakulásával összefüggésben változó mértékben, de valamennyi régióban pozitívak a mutatók. A Közel-Kelet (+12,9%), illetve Ázsia és a Csendes-óceáni térség (+6,2%) érte el a legnagyobb növekedést, míg Afrikában (+3,8%) és Amerikában (+2,2%) lassabban bővült a forgalom. Európa (+5,1%) a várakozásoknál jobban teljesített, elsősorban Közép- és Kelet-Európa (+9,6%), illetve Dél-Európa (+6,1%) eredményeinek köszönhetően.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner