Átadták a Pro Turismo Elismerő Okleveleket

Turizmus
Tipográfia

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ünnepélyes keretek között átadta a turizmus szakma legmagasabb kitüntetésének számító Pro Turismo Elismerő Okleveleket a Parlamentben.

Az elismerést idén 25. alkalommal kapták azok a szakemberek, akik magas színvonalú munkájukkal és szolgáltatásaikkal példát mutatnak a pályatársaknak.

Varga Mihály beszédében elmondta, hogy a vendégforgalmi adatok optimizmusra adnak okot, hiszen 2013. január és november között a vendégszám, a vendégéjszaka-szám és a bevétel is túlszárnyalta a tavalyi rekordév értékeit. Idén a SZÉP Kártyának köszönhetően a belföldi turizmus is markánsan növekedett. A miniszter ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a belföldi forgalom erősödése hozzájárul a vállalkozások növekedéséhez, gazdaságfejlesztő hatása segíti a munkahelyek megőrzését és új munkahelyek teremtését. A turizmus jelentőségét méltatva hangsúlyozta, hogy az ágazat egyszerre fejt ki gazdaságfejlesztési, foglalkoztatási és vidékfejlesztési hatást.

A tárcavezető elmondta, hogy a turisztikai fejlesztések és a stratégiák nagyban hozzájárultak az ágazat eredményeihez, de a siker legfontosabb összetevője máig is a turizmusban dolgozó szakemberek elhivatottsága, tudása és vendégszeretete. A minőség iránti elköteleződés mindenki munkájában és az egész turizmus ágazatban fontos, ez az egyik út Magyarország szebbé, jobbá és erősebbé tételéhez.

A miniszter köszönetet mondott a díjazottaknak munkájukért, amellyel a magyar turizmus ügyét szolgálják.

2013-ban Pro Turismo Elismerő Oklevélben részesült:

Gömöri Péter, a Budapest Welcome Touristic Kft. MICE területének igazgatója

Igyártó Gabriella, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója

Jakabffy László, az Esztergomi Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ gasztronómiai szaktanácsadója

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója

Németh Ágnes, a VinCE Magazinkiadó kft. ügyvezetője

Peter L Horn, a Safari Club International amerikai vadászati szervezet vezetőségének tagja

Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Group ügyvezetője

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner