Novemberben 7,1%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

Turizmus
Tipográfia

2013. novemberben mind a külföldi- (4,9%), mind a belföldivendég-éjszakák száma (9,5%-kal) emelkedett az előző év novemberéhez viszonyítva. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 12%-kal nőtt- a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint.

Novemberben a külföldi vendégek 733 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 4,6, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 4,9%-kal nőtt 2012 azonos időszakához képest.

Novemberben a belföldi vendégek 692 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 8,7, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 9,5%-kal bővült az egy évvel ezelőttihez viszonyítva. A belföldivendég-forgalom – a nyugat-dunántúli turisztikai régió kivételével – az összes régióban nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek belföldivendég-forgalmának 80%-át fogadó szállodákban a vendégéjszakák száma 9,8%-kal emelkedett.

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 47%-os volt, ami 3,0 százalékponttal több az előző évinél. A vizsgált időszakban az ötcsillagos egységek szobáinak igénybevétele kimagasló, 65%-os, a gyógyszállodák szobakapacitás-kihasználtsága szintén átlagon felüli, 64%-os volt.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner