Európa turizmusa tovább növekszik

Turizmus
Tipográfia

Az európai turizmus rendkívül jó évet zárt 2013-ban. A vártnál kedvezőbb folyamatok hátterében a kereslet megerősödése és a költségtudatos utazók megnyerését szolgáló árazási döntések állnak. 2014-ben a kereslet további bővülésére számítanak az ETC szakértői: a UNWTO és a jelentést készítő Tourism Economics várakozásaival összhangban Európa turizmusának 3–4% közötti növekedését várják.

Az ETC által kiadott jelentés részletes elemzést tartalmaz Európa részesedésének alakulásáról a legfontosabb régión kívüli küldőpiacokon: az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Argentínában, Brazíliában, Indiában, Kínában, Japánban és az Egyesült Arab Emírségekben, illetve Oroszországban.

Az Európai Utazási Bizottság (European Travel Commission – ETC) nemrégiben tette közzé „European Tourism 2013 – Trends & Prospects" című 2013/4. negyedéves jelentését. Az európai desztinációk rendkívül sikeres évre tekinthetnek vissza, a UNWTO legfrissebb becslései szerint Európa 563 millió nemzetközi turistaérkezést (+5,4%) regisztrált 2013-ban, ezzel Európa turizmusa a válság előtti, 2007-es eredményeket 14%-kal haladta meg. Erőteljes növekedésről számolt be szinte az összes ETC-tagország, a legnagyobb desztinációk közül a régió átlagát meghaladó mértékű bővülést ért el Törökország (+10%), Franciaország (+8%) és Spanyolország (+6%).

Az ETC szakértői a UNWTO és a Tourism Economics várakozásaival összhangban Európa turizmusának 3–4% közötti növekedését várják 2014-ben.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner