Júliusban 2,6%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

Turizmus
Tipográfia

2014. júliusban a külföldivendég-éjszakák száma 0,7%-kal csökkent, a belföldivendég-éjszakáké 5,5%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest.

A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 7,9%-kal emelkedett.
A külföldi vendégek 1 millió 593 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 3,7%-kal nőtt, az általuk eltöltött éjszakák száma viszont 0,7%-kal csökkent.

A belföldi vendégek 2 millió 17 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 6,1, az általuk eltöltött éjszakáké 5,5%-kal nőtt 2013 júliusához hasonlítva. A belföldivendég-forgalom – Dél-Dunántúl és a Tisza-tó kivételével – minden régióban emelkedett. A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 62%-os volt, az ötcsillagos egységek szobáinak igénybevétele kiemelkedő, 73%-os volt.

A kereskedelmi szálláshelyek összes folyó áron számított árbevétele 7,9%-kal volt magasabb, mint a tavalyi év hetedik hónapjában. Összesen 37 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ezen belül a szállásdíj bevétel 23 milliárd forint volt. A vendéglátásból 6,7 milliárd forint folyt be, 233 millióval több, mint az elmúlt év júliusában.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner