Szeptemberben 2,5%-kal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

Turizmus
Tipográfia

2014. szeptemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 0,7 %-kal csökkent, míg a belföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 7,3%-kal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest.

A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele 6,9%-kal emelkedett. A külföldi vendégek 1 millió 201 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 2,3%-kal nőtt, az általuk eltöltött éjszakák száma 0,7%-kal csökkent a bázisidőszakhoz viszonyítva.

A belföldi vendégek 868 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma 8,2, az általuk eltöltött éjszakáké 7,3%-kal nőtt a 2013. szeptemberihez képest. A belföldi vendégek forgalma minden régióban emelkedett.

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 57%-os volt, ami 0,9 százalékponttal több az előző évinél.

A kereskedelmi szálláshelyek összes folyó áron számított árbevétele 6,9%-kal volt magasabb, mint 2013. szeptemberben. Összesen 31 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ezen belül a szállásdíj bevétel 18 milliárd forint volt. A vendéglátásból 6,6 milliárd forint folyt be, 266 millióval több, mint az elmúlt év szeptemberében.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner