A X. Food Truck Show a magyaros ételek bűvöletében jött létre, kiemelt figyelmet fordítva a mangalica húsra. Idén a NoSalty szakmai díját a BazsaLicom Foodtruck nyerte el a Malacpofás Pogiburgerével. A burger megálmodója, Bocskai Balázs pedig felfedte az eddig titkos receptet.

Hozzávalók 5 darab burgerhez:

Konfitált malacpofa:

  • 10 db malacpofa
  • 1 kg kacsazsír
  • 1 kg mangalicazsír
  • 2 szár répa
  • 2 szár petrezselyemgyökér
  • fél fej zeller
  • fél fej karalábé
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 fej hagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 csokor rozmaring
  • ízlés szerint só, bors, paprika

Lecsó:

  • 15 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 3 fej hagyma
  • 5 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • fél szál gyulai kolbász
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika

Egyéb:

  • 10 dkg Tekeres Völgyi Rusztik sajt
  • 5 db kovászos uborka
  • 5 db óriás sajtos pogácsa

Elkészítés:

  1. A konfitált malacpofát sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük.
  2. Megpucoljuk a gyökeres zöldségeket, és a zsírt a malacpofa mellé tesszük a tepsibe. Ezt 110 fokon 5 órán át sütjük.
  3. A lecsóhoz a szalonnát apróra vágjuk, kiterítjük és lepirítjuk. A vörös hagymával ugyan így teszünk.
  4. A paprikát és paradicsomot felkockázzuk.
  5. Hozzáadjuk a paprikát, kevergetve pirítjuk.
  6. Amikor a paprika összerogyott, hozzáadjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával is ízesítjük.
  7. A végén belefőzzük az apróra vágott gyulai kolbászt.
  8. A pogácsákat lapjával kettévágjuk, és a vágási felületet zsíron megpirítjuk.
  9. A pogácsa alsó részébe tesszük a kovászos uborkát, rá a konfitált malacpofát, majd a lecsót. Erre tesszük rá a sajtot, és a pogácsa tetejét.

A BazsaLicom Foodtruck-kal legközelebb az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron találkozhat a közönség, amelyet 2019. szeptember 26-29 között rendeznek meg.