Magyar éttermek is csatlakoztak a Gout de France/Good France kezdeményezéshez, melynek során március 21. és 24. között öt kontinens százötven országának séfjei ünneplik a francia gasztronómiát és a fenntartható fejlődést.


A világszerte mintegy ötezer étterem részvételével zajló eseménysorozat immár ötödik éve hívja fel a figyelmet a francia gasztronómia értékeire.
A csatlakozó éttermek séfjei hagyományosan franciás menüsort kínálnak.
Az éttermek francia kulináris hagyományt középpontba helyező menüsorokkal pályázhattak a részvételre. A résztvevők listáját egy séfekből álló nemzetközi zsűri hagyta jóvá a nagykövetségek segítségével, ügyelve a menük minőségére és összetételére. A tavalyi évtől a rendezvénysorozat minden évben a középpontba állítja Franciaország egy-egy régióját: idén Provence gasztronómiája élvez kiemelt figyelmet.
Magyarországon idén Budapestről a Baraka, a Biarritz, a Borssó Bistro, a Cyrano, a Jardinette, a Kolette Bistro, Paris Budapest és a Petrus éttermek vesznek részt, Szegedről az Alkimista Kulináris Műhely, Debrecenből az Ikon Debrecen, Veszprémből pedig a Gusto13 Bistro&Delicate csatlakozott a kezdeményezéshez. (MTI)