A gödöllői kastély igazgatója lett a turisztikai ügynökség attrakciós vezetője

Turizmus
Tipográfia

A Magyar Turisztikai Ügynökség attrakció-fejlesztésekért felelős igazgatói posztját november 2-től Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély korábbi igazgatója tölti be.

Az MTÜ turizmus-stratégiai és turisztikai fejlesztésekért felelős vezérigazgatósága előtt álló szakmai feladatok egyik kiemelt területe a jelentős európai uniós és hazai forrásokkal támogatott térségek, turisztikai attrakciók vonzóbbá tétele mind a bel- és külföldről érkező turisták számára. Ennek érdekében olyan közönségcsalogató, látogatói élményt erősítő fejlesztésekre kerül sor az ország számos pontján, amelyek megvalósításában az MTÜ aktív szereplőként is részt vesz. Az attrakció-fejlesztésekért felelős igazgatói posztra Gönczi Tibor személyében elismert szakembert igazolt az MTÜ.

A Gödöllői Királyi Kastélyt Gönczi Tibor 11 év után hagyta el, ahol először igazgató-helyettesként dolgozott, 2010 decembere óta pedig igazgatóként. A szakember egyedüli magyarként immár hat éve az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségének elnökségi tagja, az utóbbi időben a szervezet kincstárnoki pozícióját tölti be. Az évi negyedmillió látogatót vonzó attrakció a szakember vezetése alatt az elmúlt években számos hazai és nemzetközi elismerést nyert el. A magyar EU-elnökség eseményeinek Gödöllő és a kastély egyaránt kiemelt helyszíne volt. Az elmúlt években a kastély árbevétele jelentősen növekedett, köszönhetően annak, hogy az intézmény a hazai kulturális és múzeumi paletta, valamint a rendezvénypiac fontos szereplője, a hazai és külföldi turisták kedvelt célpontja lett.

A kastélyt üzemeltető társaság tulajdonosainak kérésére a szakember új munkaköre mellett ez év végéig a kastély igazgatói feladatait is ellátja.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner