Természetközeli gondolkodású magyar konyha – fine dining vonalon. Megnyitott a következő Michelin-csillag-gyanús étterem Budapesten: a Salt. Tóth Szilárd séffel beszélgettünk az idáig vezető útjáról, az étterem filozófiájáról és koncepciójáról.
Természetközeli gondolkodású magyar konyha – fine dining vonalon. Megnyitott a következő Michelin-csillag-gyanús étterem Budapesten: a Salt. Tóth Szilárd séffel beszélgettünk az idáig vezető útjáról, az étterem filozófiájáról és koncepciójáról.
Idehaza meghonosítani egy sokak számára ismeretlen ételt, hatalmas kihívás. Még merészebb elgondolás kizárólag egyetlen, ráadásul Hawaii nemzeti eledelére – poké – alapozva nyitni egy éttermet. Négy budapesti fiatal (Szládovics Orsi, Moravcsik Béla, Brunda Mátyás és Semsei Sándor) azonban volt olyan bátor, hogy belevágjon ebbe az üzleti vállalkozásba. A Bartók Béla úton üzemelő ONO Poké Bowl & Bar üzletvezetőjét, Semsei Sándort többek között arra kértük, hogy ismertessen meg minket ezzel a hawaii ételkülönlegességgel, ami néhány hete megérkezett Budapestre is.
Keveseknek adatik meg, hogy a munkájuk legyen egyben a legkedvesebb hobbijuk is. A Game Up Pub fiatal tulajdonosa, Wittmann Ádám, ezen szerencsések közé tartozik, ugyanis a társasjátékok iránti szenvedélyét pénzkereső foglalkozásként űzheti.
A malomban, a malomban, három tarka macska, három tarka macska. És tényleg! Nem véletlen az asszociáció, mely megadta a nevét a kézműves pékségnek.
Maga az elnevezés – specialty coffee – is azt sugallja, hogy egy forradalmian új kávéfogyasztási szokásról beszélünk. Idehaza még nincs egy évtizede, hogy megjelentek az újhullámos kávézók, de első perctől kezdve hihetetlenül népszerűek.