A Hedon Craft Beer már egy ideje berobbant a köztudatba, kezdve azzal, hogy a balatoni régió meghatározó főzdéjeként megmutatták, ők hogyan is gondolják a sört. A nyitott főzde elvén bármikor bárki bemehet hozzájuk és részt vehet a gyöngyöző italok készítésében.

A komló birodalmának következő lépéseként Budapesten megnyitották a Hedon Bazilika Taproom-ot, ahol ténylegesen úszhatunk a sörben. Olyan innovatív megoldást alkalmaztak, melynél saját magunk csapolhatunk - és valljuk be, van a dologban némi menő pikantéria. Ezzel viszont nem álltak meg a craftolásban, mert fanatikusan imádják a sörök világát, és olyan felfogásban művelik, ami már szinte művészi megközelítés: egy olyan portfólióval rukkoltak elő, ami vélhetően nagyot fog szólni a piacon. 

Az új portfólió négy sörből álló kollekciójában bőven található meglepetés: a Vertigo, a Szergej, az Aunt Mary és az Uncle John. Már a nevek is sokat sejtetők, megkóstolva őket pedig egy teljesen megdöbbentő világ tárul még a sokat tapasztalt ízlelőbimbókkal rendelkező sörfanatikusok elé is.

A Vertigo gazdagon malátázott (4 fajta) igazi láger, mely könnyed illattal és a már elvárt kesernyés lecsengéssel ajándékozza meg a fogyasztóját. Aranysárga színnel és trópusi gyümölcsös felhangokkal egy igazán ivós sör. Megtudtuk azt is, hogy ez csak a kezdet, mert szeretnék a lágerek világába kicsit jobban elvinni a sörfogyasztókat, és megmutatni, mit tud egy teljesen más felfogású komlózás.

Az Uncle John nagy valószínűséggel a Hedon egyik zászlóshajójának fog avanzsálni. A háromfajta komló mellett még egy őrölt és szárított ugandai vanília, valamint némi őszibarackpüré is segíti a fogyasztót abban, hogy egyre többet utazzunk ezzel a sörrel. Ez egy milk shake IPA, mely rendkívül selymes és csúszós élmény. Ez talán ez egyik olyan sörük, ami leginkább tükrözi a Hedon mondanivalóját, mely szerint élményt szeretnének adni a sörökkel.
Uncle John egy olyan sör, amit minél többet kóstolunk, annál több ízélményt adhat.

A Hedon harmadik gyümölcsös söre az Aunt Mary, amibe szinte beleharapnánk, annyira hozza a cherry-t, de abszolút nem tolakodón. Ez az IPA tényleg meggyben gazdag, egyáltalán nem túl édes, és a speciális komlófajta miatt megköti a savanyúságot. 7% alkoholtartalmával viszont nem az a gyöngécske sör, hiába jelezték a nevében Mary-t, nőies mivoltát hangsúlyozva.

Az utolsó, melynek már a neve is jelzi, hogy nem akármilyen sör, a Szergej. Ez a fekete arany 9,2 % alkoholtartalmával és mély ízeivel igazi, keményvonalas megoldás, de szemernyi kétség sincs afelől, hogy rendkívül jól csúszik, és szinte észrevétlenül kínálja magát újra és újra. Az ilyen típusú sörök kedvelőinek kedvenc barátja lehet, mert Szergej nagyon komolyan adja magát.

Az egyik legfontosabb ismérve ezeknek a söröknek, hogy frissen érdemes őket fogyasztani. Ez rendkívül összehangolt munkát igényel a gyártás és a kereskedés között.