Közel tíz év telt el azóta, hogy a magyar gasztronómiában egy komolyabb lökésként erőteljes változások indultak el. Bíró Lajos szerint ennek már vége, Gerendai Károly szerint megszelídültek a hullámok, míg Jahni László kétli, hogy itt forradalomról lett volna szó, inkább csak fejlődésről.

Az éttermi vendéglátás legfontosabb eleme a kifogástalan minőségű, a lehető legjobb tudás szerint elkészített étel. Lehet bármilyen a kiszolgálás és a hangulat, az igazán lényeges, hogy a vendég olyan ízélményt kapjon, amivel elégedetten távozik.
Az étel teremtője pedig a szakács. Manapság a legtöbb vendéglátós hiányolja a jó képesítésű, szakmáját értő és ismerő szakácsokat.
Hova tűntek? Riportunk az emigráló szakemberek és az oktatás problémáinak nyomába ered.

Érvényesül-e itthon is az egyszerűsödő vendéglátás nemzetközi trendje? Erről kérdeztük Csapody Balázst, Horváth Gábort és Pauli Zoltánt.

Lapunk májusi számában pályázatot hirdettünk a T. Nagy Tamás Kft.-vel közösen, tanulni vágyó vendéglátó szakemberek számára.
A házi feladat témája ez volt: A csokoládé az étlapon.
A pályázati dolgozatban azokat az ötleteket kértük leírni, hogy milyen formában és összeállításban tudják elképzelni a vendéglátó „tanulók” a csokoládét éttermük/bisztrójuk étlapján.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner