A nagy sörgyárak termelésének mindössze 2-3 százalékát termelik a kisüzemi sörfőzők, de már 12 újabb áll készenlétben, hogy még az idén elinduljon, ôk pedig profi üzleti szemlélettel és nagyobb volumennel támadhatnak. A kérdés azonban, hogy a kicsik tudnak-e állandó minőséget  produkálni. Két sörguruval, Kővári Gergellyel és Bart Dániellel, a Főzdefeszt, a Csak a jó sör és az Élesztő atyjaival beszélgettünk.

A pizza olasz nemzeti kincsből az egyik legnépszerűbb étellé vált szerte a világon. Több milliárd eladás történik évente a tápláló, könnyen elkészíthető és szállítható finomságból. Legyen egy vendéglátó egység fő húzóereje vagy kiegészítő kínálata, frissen kínált vagy házhoz szállított, csak nyerésre állhat, aki pizzával játszik.

Mindig van új a nap alatt. A mixerek világában a kreatív kibontakozásnak, a végtelen lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. Hatalmas potenciál rejlik az összetevők, a kombinációk és elkészítési módok sokaságában.

Jelenlegi felállás szerint a balatoni hal kizárólag a balatoni horgászoké lett. Ha a döntéshozók keresnék a megoldási lehetőségeket, akkor viszont lenne rá lehetőség, hogy érdeksérülés nélkül az éttermekbe is eljusson ez a magas szintű gasztronómiai kincs. Ha lenne szándék…

pálinkaA hagyomány szerint Szent György napján, április 24-ével véget ér a pálinkafőzési idény. A szezonnak ezzel nincs vége, tavaszi szélben, langyos nyári estéken is jól esik egy (vagy két) kupicával. Bár a kánikulának nem védőitala, a pálinkafogyasztás új alternatívái – mérsékelt alkohol, lágyabb, gyümölcsösebb jelleg, koktélok, long drinkek alapanyaga – a kerti partin is helyet szorítanak első számú nemzeti italunknak.

Egyöntetű vélemény az, hogy a gasztronómia napjainkban egyszerűsödik: a házi – vagy házias – jellegű ételek soha nem látott népszerűségnek örvendenek, egyre jobban tör fel a street food - egy jó minőségű hamburgerért néha kígyózó sorokat lehet látni.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner