JeffroyCaronSalans-w

Már megszokhattuk, hogy a budapesti Sofitel szálloda vezetői időről időre gasztronómiai csemegékkel, szakmai különlegességekkel kedveskednek a francia kulinária szerelmeseinek. A világelső konyhaművészet élvonalbeli képviselői rendszeresen tartanak bemutatókat a hotelben.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete által 2014-ben alapított Gundel Károly-díjjal az ikonikus vendéglős és szakíró emlékének kívántak emléket állítani, egyidejűleg a szakma elismerését tolmácsolni a hazai gasztronómia érdekében legtöbbet tevő kollégáknak. A díjazottak egyike Kalla Kálmán, a Gundel étterem korábbi séfje lett.


Pető István kapta Az év gasztronómusa kitüntetést február 1-jén, a Magyar Turizmus napján. A Szakácsegyesületek Világszövetségének Örökös Tiszteletbeli tagja, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 2003-tól 2009-ig aktív, azóta pedig örökös tiszteletbeli elnöke nyugdíjas éveit is úgy éli, mint az előző évtizedeket: dolgosan. Még aktívan tevékenykedik a szakmában, és várja a jobb időket, amikor a Gastroland nagyszabású tervének megvalósításában részt vehet.

A Magyar Turizmus Napjának gálaestjén vette át a kitüntetést a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa, Csapody Balázs. Ez volt beszélgetésünk apropója, amelynek kapcsán az is elhangzott, hogy saját márkákkal, 9 szobával és két apartmannal tervezi bővíteni szolgáltatási palettáját az étterem.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner