Megfordult a Monarchia étteremben, a Gundelben és a Portside De Cubaban, valamint a Pastrami étteremben is. A TV Paprika egyik szakácsa, Olaszországban pedig hosszú ideig a Római Magyar Nagykövetség konyhafőnöke volt. Idén új projektbe fogott többedmagával, így az új Pesti Vigadó egyik séfje lesz. Magos Zoltánnal beszélgettünk az új tervekről, olasz konyháról és hazai minőségről.

Nina Tarasova egy párizsi kiránduláson szerelmes lett a cukrász artisztikába, és azóta csak ennek él. Megszállottan képezte magát, és utazott minden évben Oroszországból – Párizsba, hogy tanuljon és megvalósítsa az álmait. Azóta már ő is tanít, és a „nem kifejezetten süteménybe való” alapanyagokban hisz.

Koroknai Klára napjaink egyik kiemelkedő bártendere. Nőként is megállja, sőt uralja a helyét a férfiasnak tartott szakmában. Interjúnkban arról kérdeztük, vajon mi inspirálja alkotásait, hogyan viszonyul a trendekhez és miből mixelné össze napjaink ideális bártenderét.

A ’90-es években Milánóban dolgozott cukrászként, majd a Budapest Hotel Tavernában vezette a cukrászatot, 2007 óta pedig a luxus kategóriájú Budapest Four Seasons cukrászatának vezetője. Szűcs Árpáddal beszélgettünk a hotel cukrászatának titkairól, a nyári szezon édességeiről és a szállodai változásokról.

Az idei év aranyérmese – aki jó eséllyel 2015. gasztro-celebe is lett – Ørjan Johannessen április 30-án látogatott hozzánk. A rangos gasztronómiai verseny legfiatalabb első helyezettje, a versenyről és a skandináv konyháról beszélt lapunknak.

Tetováltséf
Rövid idő alatt húszezer like-ot kapott a facebookon Serényi Zsolt – A tetovált séf, aki éttermek koncepciójának kialakításával foglalkozik, a barbecue a mániája, és szerinte 2015 a műfaj indulóéve lesz itthon. Vízilabdázott, és kipróbált sok mindent a vendéglátásban, tetoválásainak mindegyikét pedig feleségének köszönheti. A Terminal Étterem és Bár új konyhafőnökével beszélgettünk barbecue-ról és az egyszerűség diadaláról.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner