Koroknai Klára napjaink egyik kiemelkedő bártendere. Nőként is megállja, sőt uralja a helyét a férfiasnak tartott szakmában. Interjúnkban arról kérdeztük, vajon mi inspirálja alkotásait, hogyan viszonyul a trendekhez és miből mixelné össze napjaink ideális bártenderét.

A ’90-es években Milánóban dolgozott cukrászként, majd a Budapest Hotel Tavernában vezette a cukrászatot, 2007 óta pedig a luxus kategóriájú Budapest Four Seasons cukrászatának vezetője. Szűcs Árpáddal beszélgettünk a hotel cukrászatának titkairól, a nyári szezon édességeiről és a szállodai változásokról.

Az idei év aranyérmese – aki jó eséllyel 2015. gasztro-celebe is lett – Ørjan Johannessen április 30-án látogatott hozzánk. A rangos gasztronómiai verseny legfiatalabb első helyezettje, a versenyről és a skandináv konyháról beszélt lapunknak.

Tetováltséf
Rövid idő alatt húszezer like-ot kapott a facebookon Serényi Zsolt – A tetovált séf, aki éttermek koncepciójának kialakításával foglalkozik, a barbecue a mániája, és szerinte 2015 a műfaj indulóéve lesz itthon. Vízilabdázott, és kipróbált sok mindent a vendéglátásban, tetoválásainak mindegyikét pedig feleségének köszönheti. A Terminal Étterem és Bár új konyhafőnökével beszélgettünk barbecue-ról és az egyszerűség diadaláról.

horvath2wÚj szakmai elnököt kapott a Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete. Horváth Ferenctől nem idegen a szakmai szervezeti élet, hiszen tíz éve tagja az elnökségnek. A szakmai képviselet mögött persze nagy múlt is áll: számos díjat nyert, több üzletet vezet, az ő nevéhez fűződik az angol típusú tortadíszítés hazai meghonosítása, és úgy tűnik cukrászdinasztia-alapító is.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner