A legjobb éttermeknek ugyan meg kell mutatniuk az újszerűséget, de a jó konyha a jó alapanyagoknál kezdődik, ami a magyarok nagy többségének elérhetetlen marad, így a csúcsgasztronómia nem tud lecsorogni a tömegekhez – állítja Hampuk Zsolt, szakács.
Hogyan lehet szakácsként feltörni? Mit lehetne a magyar konyhából külföldön eladni? Kiderül.

Zsidai Zoltán Roy egyértelműen a magyar vendéglátás Che Guevarája. Fáradhatatlan, nem tűr ellentmondást, hatalmas energiával próbálja felszámolni a régi rendszert. Új, a nemzetközi trendeket követő, modern éttermi kultúrát hoz létre hazánkban. Interjúnkban megosztja elveit és inspiráló ötleteket ad, hogyan lehet élen járni a szakmában.

12 éve vezeti a Radisson Béke Hotel, ezen belül pedig a patinás Zsolnay Kávéház cukrászatát. A közelmúltban a fiatal cukrászmester az „Ország Tortája” zsűrijének tagja volt.
Tapasztalatairól és karrierjéről beszélgettünk, valamint arról, hogy miért dolgozik tudathasadásos állapotban.

amanÁman Attila több mint másfél éve dolgozik a többnyire tengeri halakat kínálóthe bigfish seafood bistroban, és egyben a Kapj rá! kampány szakértője is. A víz és annak élővilága a szenvedélye, a halakat ugyanis nem csupán elkészíti, hanem gyönyörködik is bennük: rendszeresen búvárkodik. A szakértő konyhafőnökkel beszélgettünk a hal hazai konyhában elfoglalt mostoha helyzetéről, a lehetséges megoldásokról, és a helyes tárolás fontosságáról.

Megfordult a Monarchia étteremben, a Gundelben és a Portside De Cubaban, valamint a Pastrami étteremben is. A TV Paprika egyik szakácsa, Olaszországban pedig hosszú ideig a Római Magyar Nagykövetség konyhafőnöke volt. Idén új projektbe fogott többedmagával, így az új Pesti Vigadó egyik séfje lesz. Magos Zoltánnal beszélgettünk az új tervekről, olasz konyháról és hazai minőségről.

Nina Tarasova egy párizsi kiránduláson szerelmes lett a cukrász artisztikába, és azóta csak ennek él. Megszállottan képezte magát, és utazott minden évben Oroszországból – Párizsba, hogy tanuljon és megvalósítsa az álmait. Azóta már ő is tanít, és a „nem kifejezetten süteménybe való” alapanyagokban hisz.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner