A Parlament vendéglátó referense minden bizonnyal elérte a szakmájának csúcsát: idén töltötte be a 70. évét, több mint 50 évet töltött a vendéglátásban, sohasem vált el, 2 gyermeke és 4 unokája van. Ő még Jelcint is rávette, hogy egye meg az előételt. Aki dolgozott vele bármikor is, az szereti őt.

A Tanti séfje Baszkföldön háromcsillagos helyeken tanulta meg, hogy mit is jelent a gasztronómiában az evolúció, majd neves londoni éttermek után Magyarországon kapott lehetôséget, hogy megmutassa saját stílusát, amit a Michelin már egy csillaggal is értékelt.

A magyar séf már saját jogon kapott Michelin-csillagot a Costes főszakácsaként. Lapunknak elmesélte, milyen volt együtt dolgozni a hasonlóan temperamentumos portugál séffel, milyen utat járt be külföldön, és hogy szerinte hogyan lehetne a Michelinnél egyről a kettőre jutni.

Napjainkban egyre fontosabbá válik a tudatosság a vendéglátás területén is. Szerencsére akadt egy társaság, amelyik felkarolta a hazai környezetvédelmet, és időt, fáradtságot nem kímélve küzd a fenntarthatóbb jövőért. A Felelős Gasztrohős mozgalom egyik alapító tagjával, Varga Judittal beszélgettünk.

Vidó Nóri ismert gasztro-blogger, designer, építész, gondolt egy merészet, és úgy döntött, most jött el annak az ideje, hogy éttermet nyisson. Egész pontosan egy nápolyi pizzériát. Londontól Los Angelesen át Szöulig, sok helyen kiállították már kollekcióit, de 2013-ban Londonban már a saját tányérkészletével debütált. Innen egyenes az út a nápolyi pizzériáig? Úgy tűnik igen.

Az alapanyagokban még van hová fejlődni a magyar mezőgazdaságnak, de vannak komoly erősségeink is. Az oktatásban egy komoly frissítésre lenne szükség, míg az étkezési kultúrában már egyenesen átállásra – mondta Litauszki Zsolt, aki vándorévei alatt Ausztria legjobb éttermeiben járta végig a ranglétrát a zöldségpucoló commistól a konyhafőnökségig, jelenleg pedig a tíz éttermet számláló Zsidai csoport kreatív séfje.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner