Idén augusztus 10-től 12-ig rendezik meg a Tolcsvai Borfesztivált, amelyen a borvidék borai mellett színes programokkal és könnyűzenei koncertekkel várják a látogatókat.

A Tokaj-hegyaljai borvidék 25 borászatának 50 borát kóstolhatják meg a Tolcsvára látogatók, miközben változatos programkínálattal készülnek a család minden tagja számára - írja a szervezők közleménye.

A zenei programok három helyszínen, a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon folynak majd.

Augusztus 10-én fellép a Suncity Brassband, a Kelet Brass Band, Zelenák Gyula, a Dopping, a Hooligans és DJ Arby. Szombaton a Manna Akusztik ad koncertet, őket követi a Keresztes Ildikó, a kastélyparkban a Dalmondók gyermekműsorára és a Táncvarázs Sportegyesület bemutatkozására kerül sor, de lesz katonai bemutató, Cserháti Zsuzsa 70' emlékkoncert, este pedig Rúzsa Magdi lép fel. A világörökségi pincesoron a Ztm Group és a Purga zenél.

Vasárnap koncertet ad a Smalltrack, Szabó Leslie és Torres Dani, lesz motoros felvonulás és szemle a kastély udvarán, az Apacuka zenekar gyerekműsorral készül, majd koncertet ad a Fat Rockers, a Jump Rock Band, és a Lord zenekar is. A világörökségi pincesoron SheepSkin és Oranzs koncert lesz, az fesztivált este tűzijáték zárja.

Fotó: Jerzy Kociatkiewicz from Colchester, United Kingdom - Hétszőlő vineyards, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4591639