Tavasz végén átalakításokba kezdett a Gere Attila Pincészet. Varró Zoltán belsőépítész tervei alapján felújították a pincészet teraszát és kóstolótereit.

Kiindulópontként szolgált, hogy a Crocus Gere Bor Hotel otthonos hangulatát szerették volna megidézni, ennek megvalósítását pedig a VarroDesignra bízták.

A mostanában divatos, modern hangulatú boros dizájn helyett egy másik vonalon indultak el. Egyértelmű volt, hogy a kóstolóteret és a rendezvényhelyszínt is a családias hangulat fogja meghatározni, valamint azok a mediterrán jegyek, amiket a borászat épülete eredetileg is hordozott, ami nem is csoda, hiszen Villány a mi mediterrán régiónk.

Fotó: Furmint Photo

 A belső kóstolóhelyiséget felosztották több egységre, egyrészt hogy egy intim hangulat jöjjön létre, másrészt így ténylegesen is egy udvarházban érezheti magát a vendég. A többfunkciós térben kialakítottak egy szalont, egy étkezőt, egy borbárt és egy borkönyvtárat. A tér legjellegzetesebb, egyben emblematikus eleme az az egyedileg készített textil, ami a falakon, a függönyökön és a párnákon is megjelenik. Ez a birtok első kézi tervrajzából készült, és a végeredmény egy akvarellszerű tájkép, ami maradandó értéket sugároz. A borkönyvtárban megtaláljuk a pincészet teljes portfólióját, de nem a megszokott, hanem extravagáns módon, természetesen a borok miatt egy légkondicionált helyiségben.


Fotó: Furmint Photo

A legnagyobb változást a vadonatúj rendezvényterem, azaz a télikert jelenti, ami egy majdnem 150 m2-es helyiség az udvarház és a lenyűgöző kilátású park között. A terem különlegessége, hogy mind az üvegfalak, mind a pavilon teteje teljesen elhúzható, így egy kellemes nyárestén a szabad ég látványában is lehet gyönyörködni, amire a csillag alakú lámpák is reflektálnak. A falakon megjelenő szőlőtőke-dombormű visszafogott utalás a bor eredetére.


Fotó: Furmint Photo

 „A jó pár év ismeretség után könnyű volt egy olyan koncepciót megalkotni, ami igazán illik a Gere családhoz. Emellett persze összetett és komoly csapatmunka is kellett a megvalósításhoz, hiszen február közepén készültek el a tervek, és június elejére, a Gere Jazz Fesztiválra már át is adtuk a helyszínt, alig több mint három hónap alatt zajlottak le az átalakítások. Nagy élmény volt együtt dolgozni” – meséli Varró Zoltán a közös munkáról.