A Starbucks Magyarország idén is elhozza vendégei számára a hamisíthatatlan Halloween-hangulatot. A limitált kiadású vaníliás-meggyes ízű, kísérteties Cherry&Scream Frappuccino italkülönlegességet az ízletes, gyümölcsös ízű tejszínhab koronázza meg.

Halloween ünnepére sokféle módon, különböző hagyományokkal emlékeznek világszerte. Az ősi kelta ünnep eredetileg az Írországban és Skóciában élő törzsek számára, a Samhain-t, az újévet jelentette. Ilyenkor a törzsek tagjai a Napistennek és a holtak Urának hódoltak.

 Ezen a napon egyes hiedelmek szerint a bűnösök szellemei visszatérnek, ám a megfelelő áldozatok bemutatásával az élők engesztelést nyerhetnek az elhunytaknak, hogy azok átkelhessenek a mennyországba. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek azért, hogy az élők testébe költözzenek, így azok, hogy a visszatérő lelkeket megtévesszék, különféle álcázó maskarákba bújnak.

 Amerikából indult, angolszász gyökerekkel bíró hagyomány, hogy ezen az ünnepen a gyerekek beöltözve körbejárják a szomszédos házakat, ahol édességet, csokoládét, cukrot kapnak. A felnőttek is örömmel öltöznek ilyenkor ijesztő jelmezekbe, amelynek Magyarországon is egyre nagyobb tradíciója van.

 A Starbucks Magyarország a hagyományoknak megfelelően limitált kiadású, egyedi itallal készül az ünnepre. A kávézólánc kínálatában rendszeresen megjelennek a szezonális italkülönlegességek, amelyek az aktuális évszak vagy ünnep hangulatát idézik. A kávézólánc ősszel a népszerű Pumpkin Spice Latte mellett, egy kísérteties Halloween itallal is kedveskedik az újdonságokra nyitott vendégeknek. A vérfagyasztó Cherry&Cream Frappuccino italkülönlegességet a Starbucks kifejezetten az október végi ünnep alkalmából alkotta meg vendégei számára.