Hazai vadvirágokból készült a legújabb magyar kézműves gin, amit az italhoz illő fűszerkészlettel együtt kínálnak majd a vendéglátóhelyek.

A márkatulajdonos célja, hogy tovább lendítse a hazai ginfogyasztás kultúráját, és az ismert, magyar összetevőkkel közelebb hozza azt az emberekhez. A gin fogyasztása 2019-ben robbanásszerűen megnőtt nemcsak a fővárosi, de a vidéki vendéglátóhelyeken is, sokak szerint a kézműves gin lehet 2020 slágeritala.

Többek között hársfa, akác- és búzavirágszirom is került a prémium pálinkáiról ismert Márton János főzdéjében készült kézműves ginbe, amit jellegzetes kék színe miatt Búzavirág névre kereszteltek. Az ital kifejezetten a magyar fogyasztók ízlésvilágára szabva készült, 24 összetevőből. A kézműves gin mellé fűszerkészlet is jár majd, amiben borókabogyó, rozmaring és kakukkfű is lesz. 

Az új kézműves gin tulajdonosa szerint megállíthatatlan a ginforradalom Magyarországon. Azokban az országokban, ahol a gin forradalma előbb megérkezett, már nem isszák cukros tonikkal, a fogyasztók inkább új ízeket keresnek. Ahogy fejlődik a fogyasztási kultúra, úgy finomodik az igény is a különlegesebb, kézműves ginre, mint önállóan fogyasztható italra.