Évi ötszázmillió korsó kiváló minőségű sör gyártása és regionális szinten is jelentős vállalattá válás. Ez a Borsodi Sörgyár célkitűzése az elkövetkezendő évekre – derült ki a sörgyártó eseményén, ahol átadták a bőcsi üzem új doboztöltősorát, valamint bemutatták az első Fenntarthatósági Jelentésüket is.

A Borsodi Sörgyár 2018-ban a piaci átlagot meghaladó mértékben, 3 százalékkal tudta növelni az értékesített sör mennyiségét, valamint 11,2 százalékkal az árbevételét az azt megelőző évhez képest. De a vállalat nem szeretne itt megállni. A tavaly megkezdett, mintegy 12 millió euró értékű beruházással már régiós ambícióik vannak.

Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője hangsúlyozta, hogy nem a múlt eredményei, hanem a jelen erőfeszítései határozhatják meg a vállalat sikereit: „A tavalyi év során a várakozásainknak megfelelően sikerült a piaci átlagot meghaladó mértékben növelnünk az értékesítésünket.”

A most átadott doboztöltősor üzembe állításával a Borsodi Sörgyár hároméves, 12 millió eurós beruházása félidőhöz érkezett. A projekt végére a vállalat bőcsi sörgyárának kapacitása éves szinten 1,8 millió hektoliterről 2,5 millióra nőhet. A megnövekedett kapacitásnak köszönhetően pedig a Borsodi gyára lehet a MolsonCoors regionális gyártóközpontja.

Az új gyártósorral a Borsodi Sörgyár ökológiai lábnyoma is jelentősen csökkenni fog, elsősorban a kisebb szén-dioxid kibocsátás, másfelől a hatékonyabb vízfelhasználásnak köszönhetően. A Borsodi a fenntarthatóság melletti hosszú távú elkötelezettség jegyében idén először adta ki fenntarthatósági jelentését.