Kézműves sörfőzdét létesített látványéttermmel Ábrahám Csaba Gyulán 280 millió forintból.

A sörfőzde keddi átadása alkalmából Ábrahám Csaba elmondta: a főzdében jelenleg négyféle sört készítenek, két cseh típusú lágert, egy barnát és egy IPA-t, de heteken belül meggyes sörrel egészül ki a kínálat. A választékot tovább szeretnék bővíteni, mint a tulajdonos mondta, kísérletezni fognak a sörfőzés során.

Az uniós Gazdaságfejlesztési- és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán 43 millió forintot nyertek el kutatás-fejlesztésre, amelyhez mintegy 30 millió forint önrészt tesznek hozzá, hogy további berendezéseket, pasztörizáló- és hordómosó gépeket szerezzenek be a fejlesztésekhez.

Az üzem éves kapacitása jelenleg 200 ezer liter, amelyet reményeik szerint még a nyári szezon előtt növelni tudnak, újabb tartályokat szereznek be, és hamarosan egy palackozósorral is bővül az üzem.

A főzde egybeépült egy kétszintes látványétteremmel, ide az alapanyagok egy részét, a hús és húsipari termékeket, kecskesajtot, zöldségeket, szörpöket, lekvárokat helyi beszállítóktól szerzik be.

A főzde és az étterem jelenleg 13 embernek biztosít munkát, amelyet hamarosan további hárommal növelnek. Ábrahám Csaba szerint rövid időn belül akár 25 embert is tudnak foglalkoztatni.