A Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI) nemzetközi vizsgáját először a Tantiból távozó szakembernek sikerült teljesítenie.

Magyarországon a Magyar Sommelier Club képviseli szervezetként az éttermek italaival foglalkozó szakembereket nemzetközi szinten, így a Nemzetközi Sommelier Szövetség vizsgáját is ők szervezhetik Magyarországon. 

A vizsgának volt egy írásbeli, gyakorlati része, illetve egy szakdolgozatot is be kellett nyújtani. Mindezt spanyolul, franciául vagy angolul kellett végrehajtani. Budapesten február 27-én volt a vizsga mindenhol szerte a világban, és még nyáron, június 17-én megérkezett a diploma, de a sok nyári feladat miatt csak most szeptemberben került sor az ünnepélyes átadásra.

Idén három ifjú sommelier indult, hogy megszerezze a minősítési fokozatot, amelyből egy jelöltnek, Angerman Lászlónak sikerült teljesíteni a feltételeket. A tavaly az Év sommelier-je díjat megnyerő szakember a nyáron elbúcsúzott a Tanti étteremtől, és hamarosan kiderül, hogy hol folytatja a munkát.