A zsűri az év kávémesterének Simárszki Tamást választotta, aki a díj mellett saját italkreációjával a közönség különdíját is elnyerte.

A kávézólánc legjobb magyarországi baristái tesztelték a Starbucks legújabb budapesti kávézóját a Duna-korzón. A nyitás előtti napon tartott Starbucks Barista Championship döntőn a kerületi fordulók nyerteseinek – Gáspár Szonjának, Szabó Dominikának, Simárszki Tamásnak és Varga Balázsnak – három területen kellett bizonyítaniuk: a Latte art fordulóban kézügyességüket, egy kávékóstoló alatt szakmai tudásukat, a szituációs versenyszámban pedig ezek alkalmazását a Starbucks legfőbb értékei, a vendégek iránti elköteleződés és az italok személyre szabhatósága mentén. 

A 2017-es év baristája Simárszki Tamás lett, aki saját italkreációjával a közönség különdíját is elnyerte. Tamás két éve tagja a Starbucks magyarországi csapatának, a mindennapokban a Starbucks Promenade kávézóban futhatunk vele össze, és az egyedi, kizárólag a győztesnek járó kötényről ismerhetjük fel. Eredményével októberben ő képviseli hazánkat a wrocławi Amrest döntőn, valamint elutazhat Amszterdamba a Starbucks európai pörkölő üzemébe - derül ki a cég közleményéből.