A IV. kerületi sörüzemben egyenesen a tankokból érkező, pasztörizálatlan, főzdefriss söröket kóstolhatnak a vendégek. A nyitás alkalmából, július 15-én ingyenes Főzdenyitó Fesztivál is lesz.

Július 15-én, szombaton nyit Budapest első látványsörfőzdéje, ahol az idei Belvárosi Sörfesztivál egyik legnépszerűbb sörmárkája kapható. A FIRST Craft Beer ingyenes Főzdenyitó Fesztiválján üzemlátogatást és sörkóstolást is szerveznek, ahol a komlózástól a csomagolásig ismerhető meg a sörfőzés folyamata. Az ünnepségen a főzdéhez szervesen kapcsolódó kocsmát, vagyis az ún. Taproom-ot is átadják, ahonnan az ablakokon keresztül is a főzés menetét lehet megfigyelni.

A kínálat nyolc féle újhullámos sörből áll, többek között Pilseni, APA, IPA és belga meggy típusú főzeteket is kóstolhatnak a résztvevők, amelyek kizárólag csúcsminőségű természetes alapanyagokból készülnek. A programon a sörfőző mesterek és a gyár tulajdonosai is megszólalnak, este pedig élő zenével, sör stand up-al és bográcsozással folytatódik a nyitóbuli.