Aranyérmes a Carassia Rosé Magnum az idei Pezsgővilágbajnokságon. Egy-egy ezüstérem kerül a pezsgő alapfajtáink házasításából készült Carassia Classic és a megjelenés előtt álló első évjáratos tétel neve mellé is. 

 Magnum méretben is szerzett egy aranyérmet, a tavaly Nemzeti Bajnok címet és a zsűri elnökének különdíját, a Chairman`s Trophy-t is begyűjtő Carassia Rosé. A minden szempontból kiemelkedő 2018-as évjárat alapboraiból, 10% vörösbor és kevés chardonnay hozzáadásával került magnum palackba, majd a közel hároméves lassú érleléssel érte el jelenlegi letisztult eleganciáját és ahogy a zsűri kóstolási jegyzeteiben kiemeli, vált egy “minden szempontból komoly rozévá”. 

Az ezüstérmes Carassia Classic, az idén kapta legmagasabb pontszámát a világbajnokság ítészeitől. A chardonnay-hangsúlyos, pinot noir és menieur hozzáadásával készült klasszikus házasítás 24 hónapos palackos érleléssel érte el jelenlegi komplexitását. 

A három tagú zsűri a pezsgő frissességét, komplex, kifejező illatát, kekszes autolízises jegyeit és krémes habzását emelték ki, a méltán népszerű Carassia Classic pezsgőnek. 

A megjelenés előtt álló első évjáratos pezsgő, a Carassia 773 Vintage, future release kategóriában szerzett ezüstérmet. A “future release” versenykategóriába kizárólag megjelenés előtt álló, akár érlelési folyamatban lévő, még nem 100%-ban kész, új tételeket lehet nevezni.