Október 1-jén jön a III. VinÓvár

Mosonmagyaróvár októberben egy napra újra a magyar bor fővárosa lesz. A III. VinÓvár keretein belül borrendi felvonulás, borkóstoló, borverseny, gasztronómiai bemutatók és koncertek is zajlanak majd az Egyetem és az Óvári Vár patinás falai között.

A Mosonmagyaróvár történelmi városmagjában több helyszínen megrendezett eseményre közel ezer főt várnak a szervezők - nem kérdés, hogy ez a régió legnagyobb bor- és gasztronómiai eseménye, amely immár országos hírűvé kezd válni.

Pozitív energiák, örömteli együttlét

"Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre nagyobb érdeklődés övezi a rendezvényt. Akik tavaly itt voltak - vendégek és kiállítók egyaránt - szívesen jönnek újra városunkba” - tudtuk meg Vajas Pétertől, a főszervező VinÓvár Kft vezetőjétől.

“A korábbi rendezvényekhez képest újdonság, hogy egy csokorba gyűjtöttük a természetes, mindenféle beavatkozástól mentes, úgynevezett natúr borokat készítő borászatokat, akik az Óvári Várban berendezett ‘Natúr Borudvarban’ kínálják majd boraikat."

Kiválasztják az egyetem és a város borait

A meghívott borászatok által nevezett borokból a Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus vezette szakmai zsűri idén is kiválasztja Mosonmagyaróvár Város és a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának díjnyertes borait, akik egy évig viselhetik majd ezt a megtisztelő címet.

A nagyszabású rendezvényt élőzenei fellépések is színesíteni fogják. Különleges fellépéssel készül az országszerte népszerű Rakonczai Imre és ott lesznek a korábbi VinÓvár rendezvények közönségkedvenc hangulat felelősei is: a Gaál Jazz Band, Németh Zsolt ritmo gitáros és a Kühne Koncert Fúvószenekar.

A III. VinÓvár idén is széleskörű helyi összefogással valósul meg, amelynek résztvevői a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara, az Óvári Gazdászok Szövetsége, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, a Pannon Famulus Kft. és a VinÓvár Kft.

Vajas Péter hozzátette: “A 26 borászat nagy merítésre nyújt lehetőséget, így a borkedvelők egy igazán átfogó képet kapnak a legjobb hazai borászatok kínálatából. Ami biztos pont, az a hozzánk térben és lélekben legközelebb álló borvidék, a Pannonhalmi, ezért onnan a legnagyobb a merítés, a kiállító borászatok egyharmada onnan érkezik.”

Borászati kiállítók listája:

1. Ács Pincészet, Pannonhalma
2. Babarczi Szőlőbirtok és Pince, Pannonhalma
3. Barta Pince, Tokaj
4. Borháló Borkereskedés
5. Cseri Pincészet, Pannonhalma
6. Frittmann Borászat, Kunság
7. Hangyál Pincészet, Pannonhalma
8. Herold Pince, Pannonhalma
9. Hilltop, Neszmély
10. Holdvölgy Experience, Tokaj
11. Káli Balázs, Balaton-Felvidék
12. Kancellár Birtok, Somló
13. Lantos Családi Pincészet, Kunság
14. Nagygombos Borászat, Mátra
15. Nyitnikék Pincészet Baj, Neszmély
16. Pannonhalmi Főapátság Pincészete, Pannonhalma
17. Pastor Garage Winery, Szekszárd
18. Pósta Borház, Szekszárd
19. Sabar Borház, Badacsony
20. Sipos Borház, Badacsony
21. Steigler Pince, Sopron
22. Tar Pincészet, Pannonhalma
23. Taschner Bor- és Pezsgőház, Sopron
24. TóthBorBirtok, Pannonhalma
25. Winelife Borászat, Sopron
26. 5 Ház Borbirtok, Somló

III. VinÓvár
Időpont: 2022. október 1. (szombat) 18:30 - 23:00
Helyszín: Mosonmagyaróváron 3 helyszínen az Egyetemen és az Óvári Várban