55 arany- és ezüstérmet nyert Magyarország a tavalyi 33-al szemben az év első két nagy nemzetközi borversenyén, a német Mundus Vinin és a francia Vinalies Internationales-en.

A párizsi 7 aranyból 4-et nyert a Varga Pincészet, a németországi 20-ból 5-öt, de jól szerepelt a Grand Tokaj is a három aranyérmével. A Varga Pincészet tulajdonosai azt hangsúlyozták, hogy nincs annál jobb magyar bormarketing, mint hogy le tudjuk győzni a nemzetközi vetélytársakat, illetve hogy sokat várnak a következő évektől.

 Megkezdődött a tavasztól őszig tartó 2020-as nemzetközi borversenyszezon. Az első hírek a német Mundus Vini és a francia Vinalies Internationales borversenyekről érkeztek. A két borversenyen a tavalyi 33 arany- és ezüstéremhez képest idén 55-öt nyert Magyarország. Párizsban a 26 éremből 7 volt arany- és 19 ezüstérem. Az aranyérmek közül négyet nyert a Varga Pincészet, a maradék hármon másik három pincészet osztozott. A német nemzetközi borversenyen 20 aranyat, ebből 2 nagyaranyat és 9 ezüstérmet nyert Magyarország. A legtöbb aranyérmet, ötöt a Varga Pincészet kapta, de kiemelkedően szerepelt egy nagyarany és két aranyéremmel a Grand Tokaj is. A többi 12 aranyérmen 11 pincészet osztozott.

 „Fantasztikus évünk volt tavaly, - elemez Varga Péter, alapító tulajdonos - a nemzetközi borversenyeken minden magyar csúcsot sokszorosan felülmúltunk és túlszárnyaltunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az álom folytatódik az idei évben is. Különösen, hogy egyéni sikereink mellett részesei lehetünk a magyar bor, a magyar pincészetek általános nemzetközi sikereinek. Véleményünk szerint nincs annál jobb bormarketing, mint amikor sikerül legyőzni nemzetközi vetélytársainkat.”

 „Sok erőt merítünk ezekből az elismerésekből, amire nagy szükségünk van, hogy megtartsuk a folyamatos fejlődés lendületét. A badacsonyiak mellett már a feldebrői birtokunk egri borai is egyre több aranyérmet nyernek.” – nyilatkozta Varga Máté Péter, tulajdonos.

  

Mundus Vini borverseny – Varga Pincészet aranyérmes borai:

Badacsonyi Olaszrizling Jégbor 2010

Varga Royal Egri Hárslevelű késői 2017

Varga Royal Egri Hárslevelű késői 2018

Aranymetszés Olaszrizling késői 2018

Aranymetszés Debrői Hárslevelű késői 2018

 

 

Vinalies Internationales borverseny – Varga Pincészet aranyérmes borai:

Aranymetszés Debrői Hárslevelű késői 2018

Aranymetszés Badacsonyi Szürkebarát késői 2015

Aranymetszés Friss Sauvignon Blanc 2019

Varga Royal Egri Hárslevelű késői 2017