Hetven spanyolországi pincészet mutatkozik be összesen több mint háromszáz borral pénteken a Duna Palotában a Fiesta de Vino spanyol borfesztiválon, melynek vendégeit vermutok, rumok, tapasok és boros mesterkurzusok is várják.

    Spanyolország rendelkezik a világ nemzetei közül a legnagyobb szőlőterülettel: csaknem egymillió hektáron mintegy hatszáz, jórészt őshonos szőlőfajtát termesztenek - közölte az MTI-vel a rendezvény főszervezője.
    Szeredi Zsolt elmondása szerint egyre több magyarországi fogyasztó ismeri már a kitűnő katalán cavákat, Rioja, Ribera del Duero vagy Toro testes vörösborait, a Galíciában és Ruedában készült friss fehér borokat vagy Andalúzia büszkeségét, a sherryt.
    A Fiesta de Vino sétálókóstolója azonban hazánkban eddig nem látott bőségben mutatja be a legismertebb spanyol pincészetek - például a Protos, a Barón de Ley, a LAN, a Gramona, a Juvé & Camps, a Lustau vagy a Barbadillo - kínálatát, miközben Magyarországon eddig kevésbé ismert borvidékek, szőlőfajták és termelők felfedezésére is lehetőséget nyújt - tette hozzá.
    A spanyol borok világa iránt mélyebben érdeklődők négyféle mesterkurzuson tanulhatnak maguktól a borászoktól, a Barcelona bárban kötetlen kóstolók lesznek, az Ibiza bárban pedig bor alapú koktélokkal, rumokkal és vermutokkal lehet majd megismerkedni.

 

mti