Immár nyolcadik alkalommal találkoznak a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői idén októberben a Whisky Show kétnapos rendezvényén. A nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító teszi tiszteletét.

A rendezvény már messze túlmutat az aranyló whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatok is kiállításra, illetve kóstolóra kerülnek.

Fontos kiemelni, hogy az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatha-ról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az élet vize, vagyis whisky.

A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy a párlatok kétnapos ünnepén közelebbről is megismerkedjünk az illatos almából készült calvados-okkal, amelynek már az illata is elvarázsol, a Casterede armagnac-ok fenséges, ízvilágukkal pedig szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek.  De kóstolhatunk olyan cognac-okat is, amelyek igen koros páraltok keveréke, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.

A ginek már tavaly is kitüntetett szerepben „villogtak” a Show-n, ugyanis a Ginterem igen népszerűnek bizonyult, nem győzték a bártenderek keverni az ízletes koktélokat, gin&tonic alkotásokat. Az idén is több tucat prémium gint kóstolhatnak az érdeklődők.

A rumok kedvelői is bátran jöjjenek a Whisky Show-ra, hisz kedvenc párlataikból egy igazi arzenál fogadja majd őket a Karib-térség francia stílusú rum-különlegességeitől a spanyol és angol stílusú rumalkotásokig.

Mint minden évben, az idén is színes programdömping várja a látogatókat. Lesz Bartender verseny, ott lesz a GoodSpirit Bár a Ginteremben, szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skótdudások is. A Whisky Casino is biztosan sokakat fog idén is vonzani, minként a Masterclasses (MC) előadások is.

Mint minden évben, idén is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni. A szemináriumokon 5-6 tételt lehet kóstolni, egy informatív előadás keretében, így az érdeklődők a profi előadók segítségével párlattudásukat is pallérozhatják.

időpont: 2018 október 27-28 

helyszín: Corinthia Hotel, Budapest