Már nemcsak a fővárosban, hiszen október 9. és 15. között országosan összesen 14 étteremben ízlelheti meg bárki a különleges sör-étel párosításokat.

Kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna. A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak.

Az utóbbi évek gasztroforradalma a hazai sörfogyasztásra is komoly hatást gyakorolt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége által életre hívott Sör mi több rendezvénysorozat egyik kiemelt célja, hogy itthon is népszerűsítse a sörkultúrát és a hozzá kapcsolódó kulináris élvezeteket. A tavalyi sikerek után, idén is a Sörgasztronómia Héten kóstolhatunk különleges sör-étel párosításokat. Ráadásul országosra bővült a résztvevői lista: három vidéki étterem is részt vesz a programban, így összesen 14 vendéglátóhely kínálja majd egy héten keresztül a saját stílusának megfelelő sörös menüket. Legalább két helyen közülük kiváló hazai kézműves söröket is kortyolhatnak a finomabbnál finomabb ételek mellé.


Fotó: Sör mi több

„Izgalommal vágunk bele a II. Sörgasztronómia Hétbe, és örülünk, hogy idén még több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Igen színes lesz most a paletta, nagyon sokféle fogást és ennek megfelelően izgalmas ízvilágú söröket kóstolhatnak majd a vendégek. Célunk, hogy évről évre bővítsük a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy országos eseményt hozzunk létre” – mondta el Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő budapesti éttermek:

Atlantis Billiárd

Budapest, Hegedűs Gyula u. 2, 1137

 

Bestia

Budapest, Szent István tér 9, 1051

 

Borssó Bisztró

Budapest, Királyi Pál u. 14, 1053

 

Cactus Juice

Budapest, Jókai tér 5, 1061

 

Caledonia

Budapest, Mozsár u. 9, 1066

 

Castro Bistro

Budapest, Madách Imre tér 3, 1075

 

Good Bar Good Burger

Budapest, Kecskeméti u. 6, 1053

 

Meat Boutique

Budapest, Lánchíd u. 7, 1013

 

Old Street Café

Budapest, Váci u. 86, 1056

 

Pointer Pub

Budapest, Váci u. 33, 1052

 

Seasons Bistro

Budapest, Liszt Ferenc tér 7, 1061

 

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő vidéki éttermek:

Calico Jack Pub

Debrecen, Bem tér 15, 4026

 

Papa Joe’s Saloon & Steakhouse

Sopron, Várkerület 108, 9400

 

Robinson Pub & Pizzéria

Nagykanizsa, Deák tér 10, 8800