Magyar sikerrel zárult a III. Nemzetek Sajtversenye

Események
Tipográfia

Tizenhét ország legkiválóbb sajtjai közül a magyar Pater lett az abszolút győztes a III. Nemzetek Sajtversenyén.

Augusztus vége óta versenyzett egymással 16 európai ország és az USA a Nemzetek Sajtversenyén, amely immár harmadik éve igyekszik hazánkban is népszerűsíteni a legkiválóbb minőségű sajtokat. A verseny a Budavári Borfesztiválon ért véget, és a több ezer szavazó úgy döntött, hogy a magyar Pater sajtot választják győztesnek. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a csornai Premontrei Apátság papja, Fazakas Márton apát fel is szentelte a Patert, Magyarország kedvenc sajtját.

„Nagyon elégedettek vagyunk a versennyel: több, mint négyezer szavazat érkezett, ami meghaladja az előző két év összes szavazatát. Az is nagyon különleges, hogy ennyire szoros volt a verseny, ami azt üzeni nekünk, hogy az emberek tényleg megkóstolták a sajtokat. A magyar sajt teljesítménye pedig magáért beszél, mert bár az előző években is érezhető volt a magyar fölény, idén kiemelkedően teljesített a többi sajt között, vagyis méltón tudja képviselni hazánkat nemzetközi szinten is” – mondta Gábossy Ádám, a rendező SZEGA Foods ügyvezetője.

A magyar sajt győzelmét hatalmas sikerként könyveli el a készítő Magyaralmási Tejüzem is. Ez igazolja számukra: jó úton haladnak afelé, hogy nemzetközileg elismert terméket készítsenek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner